vineri, iulie 23

Colier jad si accesorii placate cu aur

Colier coral alb si aventurin

Colier si cercei agate negre si aventurin

Colier si cercei coral

Coiler si cercei granat

Colier si cercei cristal de stanca si quart fumuriu

Colier si cercei ametist si coral alb

Colier si cercei mix diverse pietre

Colier perle de sticla

Colier si cercei margele de nisip

Colier si cercei margele de nisip

Colier si cercei margele de nisip

Bratara si cercei ametist si cristale Swarovski

Colier mokait si cristale Swarovski

Colier agate

Colier si cercei agate si cristale Swarovski

Colier si cercei jad

Colier si cercei mounatin jad


Mountain jad este denumirea unui dolomit-calcar tip marmura,care vine din Asia

miercuri, iulie 21

Colier si cercei perle de sticla

Colier si cercei din aventurin si margele de nisip

Colier si cercei unakit

Colier oplait si aventurin

Colier si cercei Lapis lazuli,accesorii argint 800

Colier turquoise si coral alb

Colier agate de foc

Bratara

Colier si cercei din margele de nisip

Colier si cercei din margele de nisip

Colier si cercei din margele de nisip si diverse pietre semipretioase

Colier si cercei din coral si perle de cultura

Perle de sticla

Colier si cercei din coral si perle de cultura

Colier si cercei din margele de nisip si perle de sticla

luni, iulie 19

Colier agate Bamboo,accesorii placate cu aur


Colier agate,accesorii argint 800

Pret:Vandut

Colier si cercei din piatra soarelui si perle de cultura somon


Colier din margele de nisip negre si cipsuri de coral rosu

Colier si cercei din coral alb si cipsuri de coral rosu,tortite cercei placate cu platina,accesorii argint

Colier si cercei din serpentin

Colier si cercei din serpentin,lungime 50cm,accesorii placate cu aur.

duminică, iulie 18

Colier si cercei din coral,accesorii placate cu aur,lungime 48cm

CORAL
Descriere: Piatra provenita din scheletul coloniilor de corali de pe fundul marilor calde. Este de natura organica la fel ca perla, chihlimbarul si jaisul.
Culoare: corai (portocaliu intens), alb, rosu, portocaliu, negru, auriu,lucios sau poros
Varietati: coral alb, rosu, negru, roz. Coralul negru este numit - regele coralilor
Mareste abilitatile intelectuale, campul energetic, intelepciunea, diplomatia, intuitia, imaginatia, creativitatea, judecata, respectul de sine, concentrarea.Reduce sentimentul de frustrare si resentimentele.Protejeaza copiii, batranii, plantele
Protejeaza impotriva accidentelor si jafului.Coralul alb are rol protector in calatoriile pe mare, relaxeaza si aduce armonie.Coralul roz aduce iubire platonica si prietenie.Coralul rosu stimuleaza creativitatea, pasiunea, iubirea, optimismul, intelepciunea, entuziasmul.Coralul negru absoarbe energiile negative si confera pace.
In contactul cu apa isi schimba proprietatile.

Despre perle-prima parte

Numite si „lacrimile lui Dumnezeu”, perlele au un puternic rol protector si sunt, in acelasi timp, simbol pentru frumusete si feminitate. Asigura o casnicie fericita si sunt talisman pentru Raci, Gemeni si Sagetatori. Se spune ca perlele te ajuta prin puterea lor, sa iti pastrezi tineretea .Perla naturală, se numeste in româneşte Mărgăritar.Culoarea perlei de la variantele de culoare albă la galben, roz, sau cenuşiu, este determinată de temperatura apei şi de mediul în care a trăit scoica.
Istoric
Perlele sunt amintite în China deja cu 2206 de ani î.Hr. ca făcând parte din plata tributului regelui Yu. In perioada antică cele mai preţuite perle proveneau din Persia şi India. In lumea musulmană perla era corelată cu simbolul femeii virgine, la curzi era considerat embrionul care se dezvoltă în uterul matern. Perlele erau de asemenea preţuite de romani sau grecii antici find numită „margarita“ şi simbolizau persoana iubită. In China perlele simbolizau bogăţia, înţelepciunea şi demnitatea, în India putrera si prolificitatea, perlele erau considerate ca simbol al lacrimilor, iar măcinate se consuma ca afrodiziac, pe când Japonia ele însemnau noroc. In evul mediu li se va atribui un simbol sacral, ca semn de dragoste faţă de Dumnezeu ele fiind amintite în Noul Testament.
FormareEtapele crearii perlei sunt uimitoare. Perla este creata in general de "scoica de margaritar", care este de mai multe feluri. Cochiliile scoicilor sunt destul de tari. Compozitia cochiliei exterioare, care este foarte greu de descuis este bazata pe carbonat de calciu si tine la distanta multi inamici. Carbonatul de calciu joaca un rol foarte important in formarea perlelor.Scoica este iritata cand nisip, pietricele sau organisme parazite daunatoare intra in interiorul sau. In aceste situatii, ele izoleaza musafirii nedoriti, ca metoda de protectie, si incep sa il inveleasca cu sidef. Procesul de acoperire este prima faza de formare a perlei. Particulele straine care intra in scoica servesc drept nucleul de formare al perlei. De-a lungul anilor, suprafata acestei materii nucleare va fi acoperita cu straturi de carbonat de calciu, care se formeaza unul deasupra celuilalt.Dar cum se formeaza sideful din interiorul scoicii? Exista doua ingrediente principale care creaza sideful, in tesuturile interne ale scoicii. In unul dintre straturi este un mineral numit "argonita" care contine carbonat de calciu, iar in alt strat exista o substanta adeziva "conchiolin", care fixeaza argonita in perla. Cum argonita este semi-transparenta, aceasta da perlei un aspect stralucitor. Este destul de greu de crezut ca aceste doua substante sunt produse de o scoica ( amestec de cochilie si tesut, care nu are creier) si aceste doua substante se amesteca si formeaza ceva asa de frumos, prin acoperirea unei particule de nisip. Perla pe care scoica o produce pentru a se proteja este creata ca o ofranda pentru om.
Perla de cultura
Pentru necunoscatori, Mikimoto((25 ianuarie 1858 – 21 septembrie 1954), este numele unui brand de bijuterii din perle. Pentru cunoscatori, Mikimoto este numele persoanei careia ii datoram faptul ca mai purtam perle.“The Pearl King”, cum a fost supranumit Kokichi Mikimoto, a fost omul cu o viziune si o imaginatie infailibila, cu o vointa extraordinara de a-si indeplini visul: culturi de perle cu aspect perfect natural.Totul se intampla la sfarsitul secolului al XIX-lea, cand perlele naturale erau de la an la an tot mai putine, iar cererea tot mai mare. In 1888, Mikimoto a fondat prima ferma de perle, in insula Shima, moment in care a si-a pus problema daca nu cumva perlele ar putea creste artificial din vreme ce printre mii de scoici nu se gaseau decat una sau doua crescute in mod natural. Intalnirea cu o autoritate in domeniul biologiei marine, prof. univ. Kakichi Mitsukuri, a fost determinanta. Acesta a afirmat ca “daca un obiect strain intra intr-o scoica si aceasta nu il expulzeaza, sideful incepe sa acopere obiectul si in cativa ani va creste o perla cu un corp strain ca nucleu”. Dupa o lunga perioada de studii, incercari, dezamagiri, in iulie 1893, sotia lui Kokichi, Ume, culege prima perla crescuta artificial. Timpul a dovedit ca aceste perle erau egale ca si calitate si proprietati cu cele crescute natural.De peste 100 de ani, brandul ramane lider mondial in cultura de perle de calitate superioara si se bucura de respect international pentru designul produselor, tehnicile folosite in confectionarea bijuteriilor si controlul strict al calitatii.

Colier si cercei din perle de cultura somon presarat cu pietre de unakit





Unakitul este o piatra semipretioasa cu incluziuni de roz/rosu si verde-olive. Nuantele sale te duc cu gandul la culoarea padurii cand primeste sarutul toamnei. Numele “unakit” este dat de Muntii Unaka din Statele Unite, acolo unde a fost descoperit. Din perspectiva spirituala, unakitul se considera o piatra care unifica aspectele emotionale, spirituale si mentale ale sinelui, ceea ce o fac foarte benefica pentru persoanele care isi doresc o existenta plina si completa. Se crede ca unakitul ne ajuta sa traim in prezent si sa ne detasam de trecut. De asemenea ne ajuta sa depasim blocajele mentale si emotionale.In plan fizic, unakitul este o piatra care intareste sanatatea inimii si de asemenea asigura buna functionare a sistemului reproducator.
Aceasta piatra se gaseste in special in Statele Unite unde a fost descoperita, dar si in Africa de Sud, Brazilia si China.
Colierul are 49cm si accesoriile sunt placate cu aur.